Connect with us

Flyindustri

Boeing lanserer det tredje testflyet av typen Boeing 787-10

Publisert

| Dato:

Boeing lanserer i disse dager sitt tredje testfly av typen Boeing 787-10. Etter å ha testet ZC001 i flere måneder er turen kommet til ZC002. Det andre flyet fikk betegnelsen ZC036.

ZC002 skal testes med Rolls-Royce-motorer og hovedtestene skal bli av environmental control system (ECS) ombord og AMM-validering.

Boeing skal også teste det andre testflyet i rekken, ZC036 med autolanding de neste ukene. I følge en testpilot for Boeing vil testene fremover bli ren plankekjøring, og til dels kjedelige. Flyene oppfører seg som en Dreamliner skal og det er lite spenning i å være testpilot på den lengste utgaven av det populære landistanseflyet melder AIN Online.

Advertisement

Flyindustri

Boeing får kuttet prisene på produksjon av vinger til 787

Publisert

| Dato:

Boeing

Flyprodusenten Boeing har kommet til enighet med Mitsubishi Heavy Industries Ltd (MHI) om en redusering av produksjonskostnadene på vingene til Boeing 787 Dreamlinere.

Boeing har i lengre tid vurdert om produksjonen bør flyttes nærmere til USA, men japanere i MHI har klart å komme til enighet med produsenten i Seattle om en lavere pris per vinge.

Boeing opplever en rekke forsinkelser i leveransen av nye Dreamlinere til kunder verden over, det skyldes utfordringer med å få til en global kjede med leveranser tilpasset produksjonstempoet på flytypen sier produsenten til Reuters.

MHI har allerede mistet produksjon av deler av skroget til den nye Boeing 777X, som Boeing har valgt å flytte hjem til USA.

Nå lover japanerne at vingene skal bli billigere ei produksjonen.

Les mer

Mest lest