Connect with us

Flyindustri

Boeing og Atlas Air med 767-avtale

Publisert

| Dato:

Flyprodusenten Boeing har inngått avtale med fraktselskapet Atlas Air hvor produsenten skal bygge om ni Boeing 767-fly fra passasjerversjon til fraktversjon.

Fire av ordrene har tidligere blitt gjort kjent under flydagene i Farnborough i Storbritannia.

Boeing har nylig lansert sitt program for å bygge om gamle Boeing 767 til fraktfly, Atlas Air er den første store kunden som benytter tilbudet.

Atlas Air kjøper nå ni eldre Boeing 767 som skal bygges om til B767 BCF, flyene skal leveres i løpet av perioden 2018 til 2021.

Boeing Converted Freighters (BCF) satser på å kunne tilby fraktselskap denne typen ombygging i tråd med produsentens ekspertise og kunnskaper om 767.

Boeing har estimert at det vil bli behov for rundt 400 slike fly over de to neste tiårene. Produsenten håper å kunne bygge om minst halvparten av disse melder selskapet i en pressemelding.

 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest