Connect with us

Flyindustri

Boeing regner med enormt behov for nye fly i Sørøst-Asia fremover

Publisert

| Dato:

Boeing publiserte den 21. september sin rapport av analysen for fremtidsutsiktene i det Sørøst-Asiatiske markedet. Flyprodusenten estimerer et behov for drøyt 4200 nye fly over de neste 20 årene med en markedsverdi på over 650 milliarder dollar, altså svimlende fem billioner norske kroner.

Regionen har hatt en god vekst i flytrafikk, og Boeing har regnet med en fortsatt trafikkøkning på 6,2% årlig, noe som utgjør den 1,5% av den globale veksten i luftfarten. Sørøst-Asia har en formidabel vekst, og er en av de raskest voksende markedene i verden, og er i den sammenheng et viktig satsningsområde for Boeing da regionen på verdensbasis utgjør omtrent ti prosent av etterspørselen.

Dinesh Keskar i Boeing forteller i pressemeldingen som angår fremtidsutsiktene at i et marked drevet av tøff konkurranse og stadig økende etterspørsel, trenger flyselskapene i Sørøst-Asia tilgang på de mest egnede, fleksible, økonomiske og mest ønskede flyene blant passasjerer. De ser også at den økende mengden ordrer på 737 MAX og den nye 737 MAX 10, samt Dreamlinere gir et bilde på verdien av Boeing-flyene i regionen.

 

Advertisement

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest