Flyprodusenten Boeing ser seg nødt til på nytt å kutte i produksjonen av langdistanseflyet Boeing 777. I dag produserer selskapet 8,3 fly av typen 777 i måneden. I mars i år meldte Boeing at de vil kutte ned til syv fly per måned fra 2017, men det blir ytterligere kutt nå.

I følge nettstedet til Fortune vil fabrikken på Everett i Seattle trolig ende opp med å produsere 5.5 fly i måneden fra neste år.

En ny ordre på 777 kan komme fra bl.a Turkish Airlines - Foto: Boeing

En ny ordre på 777 kan komme fra bl.a Turkish Airlines – Foto: Boeing

Da året startet hadde produsenten satt seg mål å selge 50 fly av denne typen i år, nå viser ordreblokka 8 solgte fly. Det kan bety en krise for produsenten og en fare for nedbemanning de kommende årene.

Nå skal Boeing ut i markedet med nye kampanjer på sin 777 og håper at de neste to til tre månedene vil gi flere salg av flytypen. Dette for å kunne beholde produksjonen på syv fly i månedene. Dersom selskapets salgsagenter ikke klarer å friste flyselskap til kjøp av ytterligere 777, må selskapet nedjusterer produksjonen ytterligere.

12 fly ble til 8

Det er Air China som har seks Boeing 777 på ordre fra i år og FedEx har to fraktversjoner på ordre. Et ikke navngitt selskap har også fire fly på ordre men selv om dette blir 12 bestillinger står det fire fly i minus hos produsenten som en av kundene har droppet.

Til sammenligning har Boeing hentet inn 19 ordre på Boeing 787 Dreamlinere og 3 ordre på Boeing 747. I tillegg er det 26 ordre på Boeing 767 som tankfly for USAF.

Boeing 737 kan vise til å ligge inne med 299 ordre. Men her har selskapet allerede fått 41 avbestillinger så langt i år. 93 fly er av typen NG mens 206 er av typen MAX.

Produsenten har ikke klart å loggføre noen salg på den nye Boeing 777X så langt i 2016.