Boeings andre KC-46 fikk luft under vingene

Boeings andre KC-46 fikk luft under vingene
08.03 08:11 2016

Flyprodusenten Boeing hadde sin første test av det andre KC-46 tankflyet som er produsert ved fabrikken på Pain Field, Everett i Seattle.

Dette andre testflyet skal brukes til å teste militært utstyr som skal være en del av tankflyenes hjelpemidler samt eksterne lys på selve flyet.

I løpet av den fire timer lange testturen testet også pilotene flyets ytelse gjennom motorene, miljøkontrollen i flyene og hvordan flyet oppførte seg i under ulike manøvre.

Det var i 2011 at Boeing fikk i oppdrag fra det amerikanske luftforsvaret å utvikle en ny generasjon med tankfly, som skal benyttes til å fylle drivstoff på militære fly mens de er i luften.

De to første testflyene som kom ut av fabrikken fikk betegnelsen Boeing 767-2CS, da flyene er basert på den populære flytypen 767. Nå er det andre av to faktiske testfly ute av produksjonshallene og de to første flyene har fått ny betegnelse som er KC-46A.

Det første testflyet av denne typen har gjennomført allerede 260 flytimer i luften.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.