Flyprodusenten Bombardier startet i dag en omfattende europaturné som skal vise at flyet er klart for å kunne benyttes på rutetrafikk. Produsenten som har tilføyd flyselskapet airBaltics titler på testflyet skal inneom flere av basene til selskapet.

airBaltic er lanseringskunde for CS300  og Bombardier skal fly maskinen til både Vilnius, Riga, Tallinn, Estland, Litauen. I tillegg skal flyet innom Abu Dhabi, Emiratene og et par steder til i Midtøsten.

airBaltic skal bistå produsenten i å tilrettelegge selskapets rutenettverk og håndtere flyet når det lander etter rutetid. Flyet skal opereres av Bombardier men skal flyt «skyggeruter» med selskapets rutenummer samt bruke fasilitetene slik det gjøres i dag av airBaltic.

Flyselskapet har lagt inn en ordre på 20 CS300 som skal benyttes på de fleste av selskapets lengre ruter ut fra Riga og Vilnius.

Dette er det andre flyet Bombardier produserer av CS300 og testflyet skal opereres på europeiske ruter med full innredet kabin. airBaltic-ansatte vil også få muligheten til å bli bedre kjent med flymodellen og hvordan den er å operere og håndtere i trafikk.

airBaltic får levert sitt første fly i løpet avoktober/november i år.