Connect with us

Internasjonalt

Bombetrussel mot fly fra Oslo og Stockholm

Publisert

| Dato:

To SAS-fly ble gjenstand for hver sin bombetrussel da de var på vei fra henholdsvis Oslo og Stockholm, til Brussel onsdag kveld.

Begge flyene skal ha landet uten problemer i Brussel. Ingen av de som var ombord skal ha fått beskjed om truslene som ble ringt inn til belgisk politi.

I følge TV-kanalen VRT er det usikkerhet om det ene flyet fra Stockholm er det som mottok den ene bombetrusselen, det kan også være snakk om et Air Arabia-fly som kom fra Marokko.

Belgiske myndigheter er tilbakeholden med informasjon om saken melder TV-stasjonen.

 

Oppdatering 21:21

 

Bombetrusselen mot de to flyene var ikke reelle melder belgiske myndigheter onsdag kveld.

 

Saken blir oppdater!

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest