British Airways-fly kolliderte med drone på Heathrow

British Airways-fly kolliderte med drone på Heathrow
17.04 21:29 2016

Et Airbus A320-fly fra British Airways skal ha kollidert med en drone under landing på storflyplassen London Heathrow lørdag ettermiddag.

I følge britisk politi skal pilotene ha oppdaget et objekt som kom raskt mot flyet, og som kolliderte med flyet rett under cockpitvinduene.

Flyet landet uten større problemer og teknikere fra flyselskapet kunne friskmelde flyet etter en inspeksjonsrunde da det hadde landet.

Politiet skal nå etterforske hvor dronen har kommet fra og sier de vil undersøke en rekke filmopptak fra overvåkningskameraer rundt flyplassen.

I følge BBC var det 23 nestenulykker mellom droner og passasjerfly i Storbritannia de siste seks månedene. I september i fjor opplevde passasjerer og mannskap på et Boeing 777 fly også det fra British Airways at en drone traff siden av flyet og skrapte langs vindusrekken på den ene siden av flyet før den forsvant.

Hendelsen skjedde i det flyet var i ferd med å ta av, ingen er blitt arrestert for å ha operert dronen innefor sikkerhetssonen på Heathrow.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.