British Airways har fullført oppgradering av 18 av selskapets 38 Boeing 747. Nå stopper selskapet videre oppgradering og ser for seg utfasing av de resterende flyene.

Selve oppgraderingen av de 18 første flyene er unnagjort på litt over 11 måneder og arbeidet er uført av selskapet selv i egne hangarer.

I følge Aviation Week (Pluss abonnement), kom det siste flyet som fikk pusset opp innvendig kabin og cockpit inn i trafikk igjen den 4. august i år.

Flyselskapet ønsker ikke å gå inn i detaljer på hvilke oppgraderinger de har gjort, men sier at passasjerene nå vil oppleve en friskere og oppdatert kabin, og nye fasiliteter ombord i jumboene.

Ettersom en kundeundersøkelse hos British Airways har avslørt at passasjerer som reiser med selskapet foretrekker Boeing 777 når de skal langt har selskapet valgt å oppgradere 18 av jumboene. Nå ser selskapet for seg at disse vil bli med i selskapets flyflåte i en tiårsperiode fremover.

British Airways har nettopp mottatt sin Airbus A380 nummer 12 som gjør at de resterende Boeing 747 blir utfaset framfor å få en oppgradering. Selskapet ser ikke behovet for å beholde flere 747 i flåten.