Connect with us

Internasjonalt

British Airways reduserer antall håndbagasje

Publisert

| Dato:

Flyselskapet British Airways reduserer nå antallet håndbagasje som tillates ombord for passasjerer som flyr business-klasse.

Fram til nå har passasjerer i Club World og Biz Bed kunnet ta med seg inntil tre stykk håndbagasje, nå reduseres det til to stykk. Den nye ordningen gjelder fra 10. mai i år og maks vekt på håndbagasjen kan nå ikke overstige 32 kilo.

Dersom du er gullkort-kunde hos selskapet vil du fortsatt få mulighet å ta med tre stykk håndbagasje melder selskapet i en pressemelding.

Skulle du ønske å ha med tre stykk håndbagasje som før må du betale ekstra for den tredje, prisen blir 140 pund.

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest