Et Airbus A330 fly fra selskapet China Airlines fikk store skader på halepartiet etter at flyets bakre del traff rullebanen under landing.

Airbus-flyet ankom fra Manilla til Tapei i Taiwan med 124 personer ombord da pilotene under landing på rullebanen ga beskjed til flygelederen at de ønsket å avbryte landingen og gjøre ett nytt forsøk.

Flyet skal ha vært svært nær rullebanen da det ble avgjort å avbryte landingen. Det var da flyets bakre del dundret ned i asfalten på rullebane, før pilotene klarte å løfte flyet og ta det opp for å starte landingen på nytt.

I følge FocusTaiwan skal flyet ha fått store skader i halepartiet og flyet skal ikke ha vært mulig å benytte for returflyvningen.

Lokale myndigheter og flyselskapet har igangsatt etterforskning rundt hendelsen. Flyet landet uten problemer på det andre forsøket.  Hva som er årsaken til at pilotene valgte å avbryte landingen er ikke kjent, men lokale medier forteller at flygelderen i tårnet var overrasket over avgjørelsen da flyet nærmest var nede på rullebanen ved dette tilfellet og alt så normalt ut.

Flyet var av typen Airbus A330-300.