Det irske flyselskapet CityJet, som blant annet flyr for SAS på ruter fra Kastrup, planlegger å åpne en ny base på Amsterdam Schiphol. Det bekymrer pilotene i selskapets om vil miste deler av lønnen på denne nye basen.

CityJet

CityJet

Årsaken til dette ligger i at pilotene i selskapet i dag mottar 75.000 euro dersom de har tittel som kaptein, 35.000 euro som styrmann og 25.000 euro som andre styrmann. I tillegg  får pilotene 30 euro for hver sektorflyvning, samt at det venter 70 euro for flyvninger der en overnatting borte fra hjemmebasen er aktuelt.

For mange av pilotene er det ofte opp til 10 slike overnattinger i måneden, noe som gir mellom 1900 og 2300 euro ekstra i lønningsposen. Opprettelse av en base i Amsterdam vil kutte ned antall overnattingsdøgn for pilotene betraktelig , og på sikt gjøre at de forsvinner helt. Det bekymrer pilotene som er organisert gjennom fagforeningen Unite.

CityJet sier til The Irish Time at de ikke kan garantere pilotene at de får så så mange flyturer med overnatting. I tillegg mener selskapet at sektor-tillegget også kan forsvinne helt i mange tilfeller.

Pilotene som får base i Amsterdam får i tillegg til lønning også skattetrekk på 40 prosent ettersom det er skatt i Nerderland, noe pilotene slipper i Irland.