Det irske flyselskapet CityJet, som blant annet flyr for SAS, velger nå å gjøre om en intensjon for kjøp av nye Sukhoi Superjet SS100 til å bli en bekreftet kjøpsordre.

CityJet mottok sitt første Sukhoi-fly i juni i år, det andre flyet i juli og får nå levert ett nytt i disse dager.  Fremover skal selskapet få overlevert inntil 16 slike fly som selskapet leaser.

Det er kun åtte fly som har vært bekreftet i bestilling, mens de åtte andre flyene har vært en opsjon. Nå henter selskapet ut også de åtte på opsjon for å få fart på byttet av Avro-flyene i flåten til Sukhoi 100.

Flyselskapet får levert ett nytt fly hver annen måned frem til juni 2017. 

-Vi skal erstatte våre Avro-fly, og egentlig kan vi ikke få det til å gå raskt nok. Vi ønsker kun å ha noen få flytyper under vårt AOC- derfor håper vi nå å få fart på utfasingen av de eldre flyene, forteller styreformann Pat Byrne i CityJet til ATW online. 

CityJet er svært fornøyde med sine Sukhoi-fly i følge nettstedet til ATW, selskapet flyr ett av flyene på wet-lease for Finnair og begge parter har vært enige om at flyet er stabilt og utfører sine oppgaver uten problemer.

CityJet har et samarbeide med det meksikanske selskapet Interjet som allerede har operert flytypen en god stund, derfra mottar det irske selskapet god hjelp og veiledning når det kommer til vedlikeholdsutfordringer og mindre tekniske problemer.