Connect with us

Internasjonalt

CSA solgt til Travel Service – Kan endre selskapet totalt

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Det tsjekkiske flyselskapet CSA Czech Airlines er nå solgt til det private selskapet Travel Service fra samme land. Et slikt salg har det lenge blitt spekulert i ville ta plass, nå har det skjedd.

Travel Service har eid 34 prosent av selskapet, men fredag i forrige uke kjøpte selskapet 64 prosent av selskapet slik at andelen nå er 98 prosent. Denne delen ble blant annet kjøpt fra Korean Air Lines som for ett år siden reddet CSA fra konkurs ved å kjøpe seg inn i selskapet.

Lite har skjedd etter at koreanere kjøpte selskapet. Foruten at økonomien ble sikret fikk CSA en Airbus A330 fra Korean Air på utlån som selskapet startet å fly til Seoul med. Nå opphører trolig denne avtalen.

Dette flyet har vært CSA eneste langdistansefly.

Nå skal Travel Service jobbe med en ny plan for hvordan CSA skal drives fremover, en lang rekke medier skriver at de to selskapene trolig blir til ett, men dette er ikke bekreftet.

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest