Connect with us

Norge

De ble de to første pilotene til å parkere ved ny Pir Nord på Gardermoen

Publisert

| Dato:

orwegian-pilotene Erik Hayden-Rassmussen, kaptein, og Michael Munthe-Malberg, styrmann

Norwegian-pilotene Erik Hayden-Rassmussen, kaptein, og Michael Munthe-Malberg, styrmann

De to Norwegian-pilotene Erik Hayden-Rassmussen, kaptein, og Michael Munthe-Malberg, styrmann fikk æren av å bli de to første pilotene til å parkere ved den nye Pir Nord på Oslo Lufthavn i går.

Flyet, en Boeing 737-800, hadde de to fløyet fra Tromsø til Gardermoen og klokken 12.45 parkerte de to 737-maskinen ved den helt nye Gate 7 på den nye Pir Nord.

Flyet på plass ved gaten i går - Foto. Hans O. Nyborg

Flyet på plass ved gaten i går – Foto. Hans O. Nyborg

Dermed er den nye terminal-delen på Gardermoen åpnet, etter en lang byggeperiode mens flyplassen har holdt åpent. Selve bygningen av piren startet i 2013 og det har tatt tre år å få den ferdig.

Nå skal terminalens andre etasje benyttes fremover til innenlandstrafikk, flyttet fra Pir Syd. Den nye piren har 17 flyoppstillingsplasser og har kombinerte utganger for både innlands – og utenlandstrafikk. 

DY375 landet presist i går og etter at Norwegian-flyet hadde kommet på plass fulgte også et fly fra SAS.

Den nye piren har foreløpig ikke noen spisesteder, kiosker eller andre slike fasiliteter men dette lover Oslo Lufthavn at vil komme på plass fremover i tiden før det offisielle åpningen i april neste år.

 

Foto: Hans Olav Nyborg

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest