Connect with us

Internasjonalt

De-icing på Turkish Airlines måten – Du trenger en stige og en flaske!

Publisert

| Dato:

Sist helg raste vinterstormene med store snømengder og mange minusgrader over store deler av det vestlige Tyrkia, selvsagt må de få flyene som kan komme seg avgårde foreta de-iceing. Men metodene til Turkish Airlines kan en vel kanskje vurdere som heller tvilsomme.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

En av passasjerene oppdaget at en bakkeansatt satte en stige opp mot den ene vingen og deretter klatret opp. Så

Foto: UgurP /Twitter

tok han frem det som ser ut som en vanndunk, og forsøkte å helle innholdet ut over vingen. Forsøket kan vel heller sies å være mer underholdning for de ombord enn et godt forsøk på å fjerne is på vingene.

Om flyselskapet i fullt alvor mener dette var en sikker måte og ikke minst en riktig måte å de-ice vingene på står for øyeblikket ubesvart.

I følge Fligradar 24 skal flyet ha tatt av kort tid etter at den bakkeansatte forsøkte seg på den høyteknologiske måten å de-ice flyet på.

Det er litt forvirring rundt hvilken flyplass hendelsen skal ha skjedd på, men mye tyder på at det er på flyplassen i Anatolia.

Sosiale medier koker nå over det mange mener er uansvarlig og brudd på sikkerhet for passasjerer og mannskap. Flyselskapet har så langt ikke ville kommentere hendelsen.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest