Nord Korea arrangerte for første gang et spektakulært flyshow i dag søndag, lokal tid.  Wonsan International Friendship Air Festival fikk et innslag av vesten som både fikk fremmøtte nordkoreanere til å måpe, og tilreisende journalister og publikum til å lure veldig på hva en F-16 gjorde i flyshowet.

Det skal legges til at F-16 var en modell som ble fjernstyrt på bakken og som for å imponere publikum hadde med seg fyrverkeri under vingene.

Modellen som var en sjettedels skala i forhold til den normale størrelsen, fløy en oppvisning som var en F-16 verdig, selv om det var en modell lyder kommentarene fra turister som besøkte Nord Koreas første flyshow.

Flere kinesiske og amerikanske aviser stiller i dag spørsmålstegn rundt valget av en F-16 som innslag under flyshowet, ettersom Nord Korea til stadig utbryter raseri over at USA har tilstedeværelse med tropper og fly på flybaser i Sør Korea.

Modellen som fløy oppvisning gjorde stor suksess, og fikk stående applaus av nordkoreanere som hadde møtt frem. Flyshowet ble avholdt på den nyrenoverte Kalma-flyplassen.

Publikum fikk også se oppvisning av Nord Koreas eget luftforsvar som viste frem MiG-29 og SU-25. Kina viste også frem en J-10 melder AP.