Denne flytypen har begynt å selge dårlig – Boeing bekymret

Denne flytypen har begynt å selge dårlig – Boeing bekymret
23.05 21:25 2016

Flyprodusenten Boeing har hatt stor tro på at selskapets drømmefly, Dreamlineren, skulle bli en god bestselger, men nå stuper salget av flytypen.

Salget av Boeing 787 går nå så sakte at produsenten er bekymret for regnskapet i oppgjørets time rundt satsingen på den nye flytypen. Med brann i batterier, røyk i kabinene og flere mislykkede første produksjoner av flytypen har 787 virkelig hatt sin del av uflaks i oppveksten.

Så langt har Boeing kun solgt 1155 Dreamlinere, noe som allikevel er den flytypen som har solgt raskest og flest fly rett etter en lansering. Men for å komme opp på pluss i produksjonen og utviklingen av flytypen må Boeing selge 1300 fly og der skorter det fortsatt på salget for å nå målet.

I 2016 er målet for Boeing og selge 120 Dreamlinere for å få regnskapet til å gå opp, 12 fly er så langt solgt.

Bestillingene på Dreamlinere kom rennende inn til Boeing før finanskrisen i 2009, etter dette har salget dabbet av. En rekke selskap som har vært aktuelle for kjøp av Dreamlinere har valgt å heller forlenge leieperioder på sine Boeing 777 eller Airbus A330.

 

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.