Connect with us

Norge

Denne flytypen har begynt å selge dårlig – Boeing bekymret

Publisert

| Dato:

Flyprodusenten Boeing har hatt stor tro på at selskapets drømmefly, Dreamlineren, skulle bli en god bestselger, men nå stuper salget av flytypen.

Salget av Boeing 787 går nå så sakte at produsenten er bekymret for regnskapet i oppgjørets time rundt satsingen på den nye flytypen. Med brann i batterier, røyk i kabinene og flere mislykkede første produksjoner av flytypen har 787 virkelig hatt sin del av uflaks i oppveksten.

Så langt har Boeing kun solgt 1155 Dreamlinere, noe som allikevel er den flytypen som har solgt raskest og flest fly rett etter en lansering. Men for å komme opp på pluss i produksjonen og utviklingen av flytypen må Boeing selge 1300 fly og der skorter det fortsatt på salget for å nå målet.

I 2016 er målet for Boeing og selge 120 Dreamlinere for å få regnskapet til å gå opp, 12 fly er så langt solgt.

Bestillingene på Dreamlinere kom rennende inn til Boeing før finanskrisen i 2009, etter dette har salget dabbet av. En rekke selskap som har vært aktuelle for kjøp av Dreamlinere har valgt å heller forlenge leieperioder på sine Boeing 777 eller Airbus A330.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest