Connect with us

Norge

Departementet dumpet FlyVikings søknad – ikke gyldig lisens

Publisert

| Dato:

Det norske selskapet FlyViking hadde søkt på å få operere ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Alta, samt Hasvik – Tromsø v.v., Hasvik – Hammerfest v.v. og Sørkjosen – Tromsø. Nå har Samferdselsdepartementet dumpet hele søknaden til flyselskapet, bakgrunnen er at selskapet har søkt mens de manglet gyldig lisens.

I følge tildelingen av regionale flyruter i Nord-Norge går det frem av sakspapirene at Samferdselsdepartementet plikter derfor å avvise alle deler av tilbudet fra FlyViking AS.

Dermed ble det bare det danske selskapet DAT og Widerøe som ble vurdert i kampen om rutene.

Danish Air Transport ble ikke denne gangen heller betrodd å kunne operere rutene og Widerøe gikk av med seieren. I tilbudet fra DAT er det fastsatt et høyere krav til kompensasjon fra staten for å drifte ruteområdene enn Widerøes tilbud heter det i følge departementet. I henhold til konkurransegrunnlaget skal kontrakten som hovedregel tildeles det tilbudet som har det laveste kompensasjonskravet for hele kontraktsperioden fra 1. april 2017 – 31. mars 2022.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest