Connect with us

Norge

Det kan bli flere fraktfly til Lakselv

Publisert

| Dato:

DHLs direkterute mellom Oslo og Lakselv har vært en suksess, og har hatt en god utvikling siden oppstarten i slutten av mai i år. Flyet som benyttes, en Airbus A300 lastes nå opp i mot dets maksimale kapasitet, og flere avganger ønskes, bekrefter DHL til iFinnmark.

Med på flyet sendes store mengder fersk sjømat fra hele Finnmark, og denne ukens avgang skal ha inneholdt opptil 100 000 sjømatmåltider. Det er 10 ansatte som jobber for å laste opp flyet, og dersom DHL lykkes med å øke frekvensen til flyplassen trengs flere ansatte for å kunne gjøre jobben. I dag utføres operasjonen av Widerøe Ground Handling i samarbeid med Miniekspress Finnmark.

Det er foreløpig ikke bekreftet av DHL at flere avganger blir et faktum, med at det er ønsket og arbeides med, og en avklaring ventes senere i høst.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest