Connect with us

Flyindustri

Dette blir første flyselskap med Boeing 777X – Det er ikke Lufthansa!

Publisert

| Dato:

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har bekreftet at flyselskapet Emirates blir den første kundene som vil motta den nye Boeing 777X. Den nye generasjonen av 777 skal rulles ut av fabrikken i 2020 og det er ventet at selskapet mottar sitt første fly senere det året.

Det var opprinnelig Lufthansa som skulle være lanseringskunde for den nye versjonen, men det tyske selskapet har trukket seg på bakgrunn av at ledelsen og styret er usikre om de behøver alle flyene det har lagt inn bestilling på.

Emirates la inn en ordre på 150 fly av typen Boeing 777X i 2013, noe som var den største flyordren til dags dato i form av verdi på kjøpet for Boeing. Emirates skal ha 35 Boeing 777-8X, 115 Boeing 777-9X og har etter det 50 fly til i opsjon.

I følge nettavisen Gulf News har Lufthansa bedt om en ny leveranseplan fra Boeing som skyver det første flyet ut til rundt 2022, mens kunder av Boeing 777X som Etihad Airways, Qatar Airways, Cathay Pacific og Singapore Airlines er i tenkeboksen rundt leveransedatoer.

Emirates kan trolig velge å bytte ut flere av sine Airbus A380 mot den største versjonen av 777X. Det kommer trolig dersom Airbus ikke velger å lansere en A380neo som Emirates har etterspurt i lang tid. Airbus A380plus er uinteressant for flyselskapet har direktør Tim Clark uttalt.

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest