Det australske flyselskapet Qantas Airways vil etter det flere kilder forteller til Reuters droppe de siste åtte Airbus A380 selskapet har i bestilling.

Flyselskapet har i dag 12 fly av kjempetypen Airbus A380 og fortsatt er det åtte fly på ordre.  Reuters skriver i dag at selskapet mener de 12 flyene fyller et marked som gjør det økonomisk forsvarlig å fortsette å fly kjempeflyene, men at de neste åtte flyene blir for stor kapasitet.

Qantas mener tidene har endret seg og per i dag er det ikke behov for selskapet å sette inn større fly på ruter hvor A380 ikke benyttes nå.

Qantas har valgt å kun ha 484 seter i sine A380 mot det som er standard på 525. I dag benytter selskapet flyene på ruter til London via Dubai og til Hong Kong, Dallas og Los Angeles.

I 2015 ba flyselskapet Airbus vente med produksjonen av de neste flyene til 2017. Nå tyder mye på at flyene ikke vil bli bygget. Airbus og Qantas skal i følge lokale medier ha samtaler om videre fremdrift av fly som skal produseres.

Et av valgene for Qantas er å selge de åtte som står igjen til selskap som Emirates, som er stadig på jakt etter flere slike kjempefly.