Connect with us

Flyindustri

Dette flyselskapet dropper trolig åtte Airbus A380!

Publisert

| Dato:

Det australske flyselskapet Qantas Airways vil etter det flere kilder forteller til Reuters droppe de siste åtte Airbus A380 selskapet har i bestilling.

Flyselskapet har i dag 12 fly av kjempetypen Airbus A380 og fortsatt er det åtte fly på ordre.  Reuters skriver i dag at selskapet mener de 12 flyene fyller et marked som gjør det økonomisk forsvarlig å fortsette å fly kjempeflyene, men at de neste åtte flyene blir for stor kapasitet.

Qantas mener tidene har endret seg og per i dag er det ikke behov for selskapet å sette inn større fly på ruter hvor A380 ikke benyttes nå.

Qantas har valgt å kun ha 484 seter i sine A380 mot det som er standard på 525. I dag benytter selskapet flyene på ruter til London via Dubai og til Hong Kong, Dallas og Los Angeles.

I 2015 ba flyselskapet Airbus vente med produksjonen av de neste flyene til 2017. Nå tyder mye på at flyene ikke vil bli bygget. Airbus og Qantas skal i følge lokale medier ha samtaler om videre fremdrift av fly som skal produseres.

Et av valgene for Qantas er å selge de åtte som står igjen til selskap som Emirates, som er stadig på jakt etter flere slike kjempefly.

 

Advertisement

Flyindustri

Nytt flyselskap tar i bruk Airbus A350

Publisert

| Dato:

Airbus

Air Mauritius blir fra i dag ny operatør av Airbus A350 når selskapet har fått overlevert sitt første av seks slike fly.

Flyselskapet skal operere seks Airbus A350-900 med 396 seter hvor 28 er i businessklasse og 298 er i økonomiklasse.

Selskapet leier flyet fra AerCap og opererer fra før en flåte med Airbus A340, A330 og A319 fly. De nye flyene skal blant annet benyttes på ruter til Paris og London.

 

Les mer

Mest lest