Regjeringen kunne i går informere om at det er lagt opp til et kjøp av minst to nye politihelikoptre til Norge. Nå skal det forhandles om prisen på nye helikoptre og Airbus er ett av selskapene som det skal diskuteres pris med.

Dagens EC-135 - Foto: Hangar.no

Dagens EC-135 – Foto: Hangar.no

Ettersom regjeringen og politiet i dag mener EC-135 t2+ er for lite i tjenesten, og ønskene er å kunne ta med flere personer i kabinen vil trolig Airbus H145 som er basert på den større EC-145 vært et godt alternativ for politiet.

Kilder Hangar.no har snakket med , som kjenner prosessen sier at H145 er av interesse ettersom det kan ta med seg inntil 8 passasjerer i normal konfigurasjon, 11 med spesialtilpasning.

Helikoptret er produsert med tanke på bruksområder innen politioppdrag.

H145 er utstyrt med Arriel 2E motor.

– Nå er politihelikoptrene en ren observasjonsplattform. Med en egen transportkapasitet vil politiet kunne komme fram mye raskere, for eksempel fra beredskapssenteret, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til TV 2 torsdag.

TV2 skriver at dagens to helikoptre er utslitt etter bruken i tjeneste hos politiet. Helikoptret som ble innleid fra britiske myndigheter fort et par år siden er allerede 14 år gammelt og står i fare for å bli satt på bakken snart.

I følge Teknisk Ukeblad er det to helikoptrene politiet nå disponerer registrert med en gangtid på henholdsvis over 10 000 og 13 000 timer, det gjør de to EC135-helikoptrene til de med flest flytimer i verden.

Illustrasjon: Airbus

Illustrasjon: Airbus