Amerikanske myndigheter lar seg ikke påvirke av at en rekke støttespillere har manet til at Norwegian Air UK får tildelt sin DOT-lisens.

Denne uken fikk Norwegian beskjed fra Det amerikanske transportdepartementet (DOT) om at de har besluttet å fortsette behandlingen av søknaden til Norwegians britiske datterselskap, Norwegian Air UK (NUK), om å fly til USA. Departementet mener de ikke har hatt nok tid til å behandle alle for og mot-argumentene som er kommet inn etter at selskapet søkte om lisens.

Norwegian skriver i en pressemelding at beslutning fra DOT om utsettelse på en godkjennelse innebærer at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK. Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. DOT har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse opplyser selskapet.

Norwegian skriver i sin pressemelding at selskapet nå forventer at amerikanske myndigheter følger Open Skies-avtalen mellom Europa og USA og godkjenner søknaden. NUK er et fullverdig selskap som fikk sin britiske driftstillatelse i november i fjor.Norwegian opererer i dag med en norsk driftstillatelse som har alle flyrettigheter, og er derfor ikke avhengig av en midlertidig tillatelse for NUK. NUK må imidlertid ha en permanent tillatelse fra amerikanske myndigheter for å fly på den britiske driftstillatelsen til USA. Britiske myndigheter har gitt sterk støtte til NUKs rett til flytillatelse i tråd med Open Skies-avtalen.

Det britiske datterselskapet til Norwegian har per i dag ingen flyvninger til USA i dag melder Dagens Næringsliv, dermed får utsettelsen ingen konsekvenser for selskapet.