Connect with us

Sverige

Drone stanset all flytrafikk på Arlanda i en time

Publisert

| Dato:

I en time måtte alle fly stoppes helt på Stockholm Arlanda mandag ettermiddag. Årsaken var at det ble observert en drone nær flyplassen.

Flyplassens flygeledere fikk flere tips om en drone om var observert delvis over flyplassens område. I følge SVT ble alle fly stanset og ingen fikk ta av eller lande i en hel time mellom 15.50 og 16.45.

To fly som måtte sirkulere over flyplassen måtte be om prioritert landing da drivstoffmengden på flyene begynte å skrante.

Flere patruljer fra flyplassens sikkerhetstjeneste saumfarte flyplassens område og område på utsiden for å finne dronen og operatøren, men det skal ikke ha lykkes.

Det er forbud mot å operere drone rundt og over Arlanda som de aller fleste flyplasser verden over.

Advertisement

Sverige

Nytt gresk flyselskap åpner rute til Stockholm i november

Publisert

| Dato:

Det nye greske flyselskapet Air Mediterranean Airlines lanserte i dag en av sine første internasjonale ruter fra Hellas. Det blir Stockholm Arlanda som selskapet skal fly til.

Ruten starter opp 2. november i år og skal flys med en Boeing 737-400. Det blir fire ukentlige avganger mellom torsdag og søndag.

Passasjerer som reise mellom Athen og Stockholm har økt med 68 prosent de siste fire årene, noe som i følge selskapet gir godt grunnlag for en slik rute. Air Mediterranean Airlines starter opp i morgen fredag og skal fly til London, Jedda, Casablanca, Khartoum, Irak og Stockholm. Alle priser skal ligge på en start på 85 euro inkludert alle avgifter.

Les mer

Mest lest