Connect with us

Norge

Dronebruk stanset flytrafikken på en av rullebanene på Gardermoen

Publisert

| Dato:

Foto. Hans O. Nyborg

Oslo Lufthavn og Politiet på Romerike ser svært alvorlig på hendelsen der en drone ble observert ved den ene rullebanen på Gardermoen mandag kveld.

Politiet søkte i lengre tid etter å finne de som var ansvarlige for dronebruken uten at det ga resultat.

Klokka 19.55 mandag fikk politiet på Romerike de første meldingene om en drone som hang i lufta over E16 rett sør for Gardermoen – i innflygingen til den østre rullebanen.

– Det er folk på bakken som har observert drona gå opp og ned i området. Vi er nå ute for å se om vi finner den eller de som har flydd denne drona, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Oslo Lufthavn valgte å stenge innflyvning til østre rullebane i en periode mandag kveld. Politiet er overrasket over dronebruke ettersom det er kommunisert godt ut både ved hjelp av skilt langs gjerdene på flyplassen og i lokalsamfunnet rundt flyplassen at det er forbud mot dronebruk.

Det er et forbud som gjelder fem kilometer fra Oslo Lufthavn og ut i området rundt flyplassen.

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest