Connect with us

Internasjonalt

Dubai-krasj har fått sitt første dødsoffer

Publisert

| Dato:

Havariet med et Boeing 777 fra Emirates i Dubai onsdag formiddag har krevd sitt første dødsoffer. En brannmann som hjalp til med å slukke brannen risikerte livet for å redde andre som var ombord i flyet.

I følge Dubai internasjonale flyplass skal brannmannen ha fått store brannskader under slukningsarbeidet.

Alle 282 passasjerer og mannskapet på 18 kom seg ut av flyet etter at det havarerte på rullebanen under landing. 10 passasjerer måtte til sykehus med mindre skader og røykforgiftning melder Dubai News.

 

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest