Connect with us

Flyplassnytt

Dublin åpner ny USP-lounge

Publisert

| Dato:

Dublin International åpnet nå i sommer en helt ny lounge, beregnet for passasjerer som skal fly til USA gjennom US Preclerance-området.

Fram til i år har US Immiration & Custom krevd at passasjerer som har gjennomgått US Preclearance, må oppholde seg i sterile omgivelser uten særlige fasiliteter. Dette har vært det passasjerer som reiser på businessklasse har vært mest misfornøyde med.

Nå har Dublin International fått bygget en ny lounge som er godkjent av amerikanske myndigheter, og så vil gi de reisende med Preclearance bedre omgivelser mens de venter på å gå ombord i flyet.

Den nye loungen har fått navnet 51st&Green og befinner seg i Terminal 2, like ved utganegen som benyttes for fly som skal til USA.

Loungen tilbyr fasiliteter som er på høyde med det businessklasse-passasjerer får når de skal reise til andre destinasjoner. I følge Airport World er det også den loungen som befinner seg nærmest til den aktive rullebanen på noen flyplass verden over.

De reisende kan nyte gratis wi-fi, dusjrom, underholdning i form av TV- og laptoper samt at det er en egen avdeling for passasjerer som reiser med Aer Lingus. Eneste forskjellen på denne og andre lounger er at denne er strengere på hva du får ta med deg inn, og hvem som får oppholde seg der av ansatte og reisende. Alt godkjent under US Custom.

 

Advertisement

Flyplassnytt

Er du forberedt før juleferien?

Publisert

| Dato:

Det er snart jul og mange skal ut og fly – her har du noen reise- og pakketips.

Denne uken startet juletrafikken for alvor på Avinor Oslo lufthavn, med høye trafikktall i dag og mange dager i neste uke. Kombinert med at det er jul og at nye Oslo lufthavn har åpnet dørene for prøvedrift, betyr det at reisende bør skru av autopiloten og følge ekstra godt med på skiltingen.

– Juleferie betyr mange mennesker med mye bagasje. Det spesielle i år er at mange skal reise fra nye Oslo lufthavn som har åpnet med nesten dobbelt så store arealer. Det betyr at man må følge litt ekstra med og følge skiltingen, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Les også: Stenger Oslo lufthavn på julaften

Få bedre reisepuls

Med enkle grep kan de reisende få en bedre start på ferien og unngå stress og for å miste flyet sitt.

– I det store og hele handler det om å anse reisen sin som startet i det man forlater døren hjemme. Ta høyde for nok tid fra man går ut døren hjemme til man sitter i flyet, påse at bagasjen er pakket riktig og at alle reisedokumenter er med på turen. Har man ikke lastet ned vårt digitale reisefølge EarlyBird er dette noe vi anbefaler. Over 300 000 nordmenn har lastet den ned og den sørger for at du som reisende får de beste tilbudene og reisetipsene samlet på samme sted, forklarer Andersen.

Her blir du en EarlyBird

Forbered deg godt før sikkerhetskontrollen

– Vi anbefaler også at man gjør gode forberedelser før man skal passere sikkerhetskontrollen. Ta av belter, ta ut nettbrett og PCer fra reisevesken. Slike små grep kan bidra til at prosessen gjennom sikkerhetskontrollen går mer smidig, både for deg selv og for de som venter i kø bak deg.

For reisende med barn har Oslo lufthavn en egen barnesluse i sikkerhetskontrollen. Se etter «Felix & Fiona»-flyet sentralt i sikkerhetskontrollen, og følg sporene på bakken. Barneslusen kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år.

Utnytt lavtrafikkperiodene

Det er svingninger på når det er mest og minst folk i terminalen på hovedflyplassen. Har du enda ikke bestilt billett kan det være lurt å styre unna de store trafikktoppene.

– Vi ser en nedgang i trafikken midt på dagen og utpå kvelden. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier Andersen.

Trafikktall – julen 2016 (tallen er rundet opp/ned til nærmeste 500)

Torsdag 15. desember: 74.500
Fredag 16. desember: 81.000
Lørdag 17. desember: 38.000
Søndag 18. desember: 66.500
Mandag 19. desember: 63.500
Tirsdag 20. desember: 62.500
Onsdag 21. desember: 74.500
Torsdag 22. desember: 80.000
Fredag 23. desember: 70.500
Lørdag 24. desember: 14.000
Søndag 25. desember: 11.500

Les mer

Mest lest