Connect with us

Internasjonalt

easyJet legger inn bud på Monarch Airlines

Publisert

| Dato:

Det britiske lavprisselskapet easyJet har overrasket luftfarten ved å legge inn et solid bud på oppkjøp av det britiske flyselskapet Monarch Airlines.

Fra før har det vært kjent av den kinesiske finansgruppen HNA group er interessert i å legge inn et bud på flyselskapet som nærmest var konkurs i 2014.

Nå kaster altså easyJet seg inn og byr en klekkelig sum for selskapets aksjer, noe som blir opp til dagens eierselskap Greybull Capital. Det er den tyske storbanken Deutsche Bank som skal håndtere innkommende bud og se til at en budrunde går riktig for seg.

Monarch Airlines har måtte ty til innsparinger og reduksjon i lønn og utgifter det siste året. Nå er håpet at en ny eier kan komme inn og bedre økonomien i selskapet som sliter i konkurranse som er i det britiske chartermarkedet.

I følge IBTimes har ikke easyJet ønsket å kommentere saken ytterligere.

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest