Connect with us

Internasjonalt

easyJet pilot på let etter teddybjørneier – flyr Europa rundt med bjørnen

Publisert

| Dato:

Da kaptein Captain Matthew Clutterbuck skulle ut på en av sine flyvninger i desember, oppdaget han at det lå en gjenglemt teddybjørn i ett av de første setene på flyet han skulle føre.

Den måtte ha blitt gjenglemt kvelden i forveien, og virket som en godt elsket teddy. Clutterbuck, som selv er småbarnsfar, ga seg løs på et oppdrag som kan bli umulig, men som skal gjennomføres. Han ønsker å gjenforene eier og teddybjørn.

Nå er teddy med på alle flyvningene til kapteinen og får tatt et bilde på samtlige destinasjoner der han flyr og bjørnen har vært. Flyselskapet har forsøkt to ganger gjennom sine sosiale medier å etterlyse eieren av bjørnen.

Resultatet så langt er at ingen har etterlyst det nokså slitte kosedyret.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest