Det britiske selskapet easyJet har bestemt seg for å slå ned på reisende som går under kategorien HAG (Have A Go), reisende uten bagasje. For flyselskapet har det blitt et stort problem med reisende som ikke tar med seg bagasje og som møter opp så sent som mulig for selve flyvningen, for å unngå køer.

En stor andel passasjerer møter opp kun få minutter før avgangen og går rett ombord i flyet, de har ingen bagasje, og er sjekket inn gjennom nettet.

Nå vil selskapet avvise passasjerer som kommer senere enn 30 minutter før avgang. Dersom en reisende kommer etter den nye 30 minutters regelen får de tilbudet om å betale rundt 80 pund for overføring til et annet fly.

Flere passasjerer har allerede reagert negativt på den nye reglen og sosiale medier florerer med sure kommentarer rundt easyJets innstramminger.

Flyselskapet ønsker å slå ned på det de kaller passasjerer som forsinker innsjekking ved å komme for sent til gaten. De har allerede passert sikkerhetskontrollen når gaten stenger ofte, men slipper ombord allikevel.

Det er det slutt på nå sier en talsmann for selskapet til The Independent.