Connect with us

Internasjonalt

Ed Force One – i tjeneste igjen

Publisert

| Dato:

Jumbojet-flyet som er leid inn for den pågående verdensturneen til musikkgruppa Iron Maiden er friskmeldt og klart for å fortsette tjenesten.

Det var 12. mars at flyet under tauing løsnet fra tauetrucken og kolliderte inn i et kjøretøy med store skader på to av flyets motorer og på understellet.

I følge Iron Maidens Facebookside kastet Air Atlanta seg rundt og fikk assistanse fra Boeings teknikere for å få nyttet begge motorene og få unna reparasjoner på understellet.

Flyet skal nå fly fra Chile til Sao Paulo hvor det skal bli lastet opp med alt utstyret som deretter skal fraktes til New York og klargjøres for bandets konserter i byen.

Air Atlanta leide inn en egen 747 fra Cargolux som hentet nye motorer i Tyskland og fløy disse til Chile.

Foto: Iron Maiden

Foto: Iron Maiden

12525544_10153369615837051_7238405743984749426_o 12888497_10153369615767051_811810323225561195_o

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest