Connect with us

Danmark

Emirates A380 flyr med 200 seter ledig fra Kastrup på hver avgang

Publisert

| Dato:

Mye tyder på at flyselskapet Emirates Airlines har overkapasitet på sin rute mellom Kastrup og Dubai. Selskapet benytter Airbus A380 på ruten og flyr i gjennomsnittet med 200 seter helt tomme på hver avgang.

Det er nettstedet Check-in som har undersøkt belegget på selskapets ruter ut fra København. I følge nettstedet hadde flyselskapet en vekst på 30 prosent etter lanseringen av A380 på ruten 1. desember 2015. Men etter dette har tallene for fyllingsgraden ombord stupt.

Fra mars i år til august hadde selskapet et gjennomsnitt belegg på 70 prosent, mot 82 i samme periode året før. Det danske nettstedet mener at tallene taler for at Emirates trolig vil nedjustere kapasiteten til Kastrup og bytte til Boeing 777, slik selskapet opererte det før 1. desember 2015.

Flyselskapet selv avviser at de vil bytte ut Airbus A380 og mener de har hatt vekst på ruten , noe som taler for å beholde kapasiteten.

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest