Connect with us

Internasjonalt

Emirates Airlines får bøter av kinesiske myndigheter etter to alvorlige hendelser

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Emirates har fått bøter av kinesiske myndigheter etter to alvorlige hendelser i kinesisk luftrom.

Under en flytur fra Emiratesne 17. april i år misforsto mannskapet instruksjoner fra flygelederen og fløy i feil høyde over Urumqi i Xinjiang-provinsen. I en annen hendelse den 18. mai i år ble flyselskapets radiokommunikasjon brutt i samme region. I lengre tid fikk ikke flygelderen kontakt med flyet og mannskapet ombord.

Kinesiske myndigheter har innført nulltoleranse for hendelser i luftrommet over landet og slår nå ned på alle flyselskap som ikke følger regler og fastsatte rutiner. I følge CAAC gis bøtene for å overkomme en trend som myndighetene ikke liker og som går direkte på sikkerheten løs heter det i en pressemelding fra myndighetene.

I følge Bloomberg skal Kina ha bøtelagt selskapet AirAsia fra Thailand i mai  måned, etter at selskapet endret flytider og flyruter for ti av sine charterfly, kort tid før de skulle gjennomføres.

Emirates har hatt møter med myndighetene og har gjort rede for hvordan selskapet skal opprettholde sikkerheten og unngå hendelser som de to i april og mai.

Bøtene er på 4000 amerikanske dollar, men med bøtene følger også et forbud mot å utvide sine operasjoner i landet eller endre på godkjente flyvninger og ruter i seks måneder.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest