Flyselskapet Emirates har fått bøter av kinesiske myndigheter etter to alvorlige hendelser i kinesisk luftrom.

Under en flytur fra Emiratesne 17. april i år misforsto mannskapet instruksjoner fra flygelederen og fløy i feil høyde over Urumqi i Xinjiang-provinsen. I en annen hendelse den 18. mai i år ble flyselskapets radiokommunikasjon brutt i samme region. I lengre tid fikk ikke flygelderen kontakt med flyet og mannskapet ombord.

Kinesiske myndigheter har innført nulltoleranse for hendelser i luftrommet over landet og slår nå ned på alle flyselskap som ikke følger regler og fastsatte rutiner. I følge CAAC gis bøtene for å overkomme en trend som myndighetene ikke liker og som går direkte på sikkerheten løs heter det i en pressemelding fra myndighetene.

I følge Bloomberg skal Kina ha bøtelagt selskapet AirAsia fra Thailand i mai  måned, etter at selskapet endret flytider og flyruter for ti av sine charterfly, kort tid før de skulle gjennomføres.

Emirates har hatt møter med myndighetene og har gjort rede for hvordan selskapet skal opprettholde sikkerheten og unngå hendelser som de to i april og mai.

Bøtene er på 4000 amerikanske dollar, men med bøtene følger også et forbud mot å utvide sine operasjoner i landet eller endre på godkjente flyvninger og ruter i seks måneder.