Connect with us

Norge

Emirates Cargo i gang med Oslo-rute

Publisert

| Dato:

Tirsdag 11. oktober startet selskapet Emirates SkyCargo opp med ukentlige avganger fra Oslo lufthavn med eget fraktfly. Emirates vil bruke en Boeing 777-200F på ruten som vil gå direkte til Dubai med norsk laks og sjømat for videre distribusjon til Asia og Afrika. Emirates Skycargo Boeing 777 Freighter, som har kapasitet på noe over 100 tonn last.

Gir bedre tilgang
Oslo lufthavn ønsker å legge til rette for å bidra til effektiv eksport av norske råvarer, og er glade for å ønske Emirates velkommen med eget fraktfly.

– Det er gledelig at Emirates ønsker å ta del i den sterke veksten eksport av norsk sjømat har til de viktigste vekstmarkedene utenfor Europa, sier fraktsjef i Avinor, Martin Langaas.

Emirates SkyCargo er og blir en viktig tilrettelegger for handel mellom Skandinavia og resten av verden med en ukentlig lastekapasitet på over 600 tonn ved hjelp av passasjerfly til København, Oslo og Stockholm, samt fraktfly til København og Oslo.

– Laks er det største enkeltproduktet på flyfrakt i hele Europa og Norge er en av få markeder hvor etterspørselen etter flyfrakt vokser. Med Emirates sin nye rute vil norske lakseeksportører få enda bedre tilgang til et unikt og effektivt nettverk med Emirates ut fra Dubai, avslutter Langaas.

Den lastekapasiteten som tilbys med denne ukentlige ruten kommer i tillegg til kapasiteten på 175 tonn som tilbys hver uke på Boeing 777-300ER direkteflyene fra Oslo til Dubai.

– Vi i Emirates har de siste årene hatt kontinuerlig vekst for frakt av norske varer til vårt enestående rutenettverk til 154 byer i 82 land, sier Terje Grue, administrerende direktør i Emirates Norge.

Fraktruten EK 9370 ankommer Oslo hver tirsdag klokken 10.05 og går fra Oslo klokken 12.00, for å returnere til Dubai 18.40 samme dag.

– De siste seks årene er eksporten av norsk sjømat* doblet, takket være økt global etterspørsel etter norsk laks, ørret, torsk og krabbe. Vi ser optimistisk på utsiktene til fortsatt vekst, og det har vært sterkt medvirkende til beslutningen om å introdusere en ny, ukentlig fraktrute fra Oslo, sier Grue.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest