Connect with us

Internasjonalt

Emirates-fly krasjet i Dubai

Publisert

| Dato:

Et fly fra selskapet Emirates skal ha krasjlandet på flyplassen i Dubai.

Flyselskapet bekrefter at det ved 12.30 tiden lokaltid skjedde en ulykke på flyplassen i Dubai, flyet skal være av typen Boeing 777. En rekke bilder på Twitter og Facebook viser flyet i full fyr.

Flyet skal være et Boeing 777-300 fly med registrering A6-EMW som fløy rute EK521 fra Trivandrum internasjonale lufthavn. som er hovedflyplassen i Thiruvananthapuram den femte største flyplassen i India.

Flyet skal ha hatt problemer like før landing og en video filmet av passasjerer i et annet fly viser at flyet sklir langs rullebanen på buken og at den ene motoren løsner fra flyets ene vinge.

I følge lokal medier skal alle ombord ha kommet seg ut i sikkerhet, men dette er ikke bekreftet av lokale myndigheter i Dubai. Flyet skal ha hatt 282 passasjerer og et mannskap på 18 ombord.

Emirates bekrefter ved 12.30 tiden norsk tid at alle er kommet seg ut av flyet i sikkerhet og samtlige ansatte og passasjerer er registrert i live.

A6-EMW ble levert nytt til flyselskapet i 2003 og er på leasing fra ILFC.

Vitner i Dubai forteller til AlJazira at flyet skal ha kommet inn for landing, men at det kunne se ut som understellet på flyet ikke var ute som det skal være. I følge en ansatt på flyplassen skal flyet ha truffet rullebanen uten at hjulene var ute.

Ingen av disse opplysningene er så langt bekreftet. Bilder fra ulykkesstedet viser at den ene av flyets to motorer har løsnet og ligger ved siden av flyet.

Britiske medier melder at flyet skal ha meldt fra om brann like før det landet på flyplassen i Dubai.

 

Her kan du se ruten flyet fløy: https://www.flightradar24.com/data/flights/ek521#a8c7c5e

 

 

Saken oppdateres – Hangar.no kommer med mer…

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest