Connect with us

Internasjonalt

Emirates satser på Vietnam og Myanmar

Publisert

| Dato:

Emirates vil fly daglig til Yangon i Myanmar og Hanoi i Vietnam fra 3. august i år. Et fly av typen Boeing 777-300ER med tre billettklasser blir satt inn på ruten som skal styrke Emirates’ satsing mot Sørøst-Asia. Ruten vil gjøre det enda lettere å reise mellom Hanoi og Yangon, og vil åpne en verden av destinasjoner for resiende fra Myanmar og Vietnam, takket være det globale nettverket til Emirates.

Flyselskapets destinasjonsnettverk i Sørøst-Asia vil telle 12 byer (inkludert Cebu og Clark som åpner 30. mars 2016) i syv land når ruten åpner i august.

Yangon er Myanmars kommersielle hovedstad og den største byen i landet med 7,2 millioner innbyggere. Etter landet åpnet for turisme har Myanmar opplevd en strøm av besøk fra utenlandske reisende som ønsker oppleve landets mange historiske templer, religiøse plasser og idylliske strender. I 2014 ferierte mer enn 1,1 millioner turister i Yangon, en økning på 25 prosent fra året før.

Den vietnamesiske hovedstaden Hanoi er landets nest største by med 7 millioner innbyggere. Hanois økonomi har vokst kraftig siden 90-tallet, og det er store industrielle nettverk i byen. Hanoi er kjent for å være et kulturelt og historisk knutepunkt, og har flere områder fra UNESCOs verdensarvliste, slik som blant annet Ha Long Bay.

Hanoi blir Emirates’ andre turistdestinasjon i Vietnam, etter Ho Chi Minh City som har vært et reisepunkt siden 2012.

Styrker seg mot Sørøst-Asia
Med daglige flygninger til Yangon og Hanoi kan Emirates – sammen med partnerne Bangkok Airways og Jetstar – tilby enda flere reisealternativer mot store byer og turistattraksjoner i Sørøst-Asia.

– Med disse rutene vil vi styrke forbindelsene mot Sørøst-Asia og tilby flere valgmuligheter til passasjerer fra Myanmar og Vietnam, som nå enkelt kan reise til 39 byer i Europa, 16 i Midtøsten og en rekke destinasjoner i Afrika og på de amerikanske kontinentene, uttaler norgessjef for Emirates, Terje Grue.

Han mener at ruten vil styrke turismen i landene.

– Emirates’ første rute til Myanmar er med på å støtte opp under landets mål om å ha 7,5 millioner turister innen 2020. For Hanoi vil ruten gi ekstra alternativer for vietnamesere som ønsker å reise enten til Dubai eller øvrige destinasjoner, samtidig som at det gjør det enklere for det økende antallet reisende som ønsker å oppleve Vietnam, forteller han.

Flyet som settes inn på ruten, Boeing 777-300ER, vil tilby åtte seter i First Class, 42 seter i Business Class og 310 seter i Economy Class. På samme fly vil de kunne frakte opptil 20 tonn med varer på hver tur.

Passasjerer som vil oppleve Myanmar eller Vietnam kan fly fra Oslo med en mellomlanding på hovedflyplassen i Dubai. På turen vil man kunne velge mellom over 2.000 underholdningskanaler, prisvinnende service og sjenerøs bagasjevekt inkludert i prisen. Hvis du flyr Economy får du inkludert 30 kg bagasje i billettprisen hver vei, mens Business og First Class-reisende får henholdsvis 40 og 50 kg med seg på reisen.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest