Connect with us

Internasjonalt

Emirates styrker vinsatsningen

Publisert

| Dato:

Emirates styrker investeringene i selskapets anerkjente vintilbud. I 2015 gjorde flyselskapet et rekordinnkjøp av 13 millioner vinflasker til en verdi av 140 millioner amerikanske dollar – mer enn dobbelt så mye som tidligere års innkjøp. Vinene skal serveres til passasjerer på Emirates’ tre kabiner, men ikke før om 7-10 års tid.

Investeringen er en langsiktig investering for å imøtekomme selskapets utvidende rutenettverk og forventede nye fly. Vinsatsingen er et av flere tiltak selskapet gjør for å tilby passasjerene sine et best mulig produkt om bord på Emirates-flyene. I 2015 konsumerte Emirates’ passasjerer 11,4 millioner vinflasker fordelt på alle billettklasser, hvorav 10 millioner av flaskene ble servert på Economy Class, en økning på 27 prosent fra i fjor.

– I hvert eneste ledd av selskapet ønsker vi å tilby en best mulig kundeopplevelse, og vi mener at vi har et vintilbud som reflekterer dette løftet. Gjennom årene så har vi styrket oss gjennom avtaler med de beste vingårdene i verden, og vi er stolte av at vinlisten vår kan minne om det du finner på de beste restaurantene i verden, forteller norgessjef i Emirates, Terje Grue.

Tidlig ute

Nøkkelen til Emirates’ vinsuksess er at selskapet handler inn vin ’en primeur’, altså før vinen er ferdigprodusert og på markedet. Slik kan selskapet la eksklusiv vin modnes perfekt før den serveres om bord på flyene. Mange flyselskaper kjøper inn fra vinmeglere eller på anbud, mens Emirates har et team av vinkjennere som har gode relasjoner til noen av verdens beste vingårder. Dette gjør at de kan håndplukke og skaffe de mest eksklusive og sjeldne vinene til passasjerer på Emirates.

– Mange av passasjerene våre har vært positivt overrasket over utvalget og kvaliteten på vinene, og blir naturligvis nysgjerrige på hvordan vi kan tilby såpass sjeldne viner. Svaret er rett og slett langsiktig planlegging og investeringer, forteller Grue.

690 millioner dollar på 10 år

Siden 2006 har Emirates invester 690 millioner dollar på vin. Noen av investeringene har vært på viner som først vil være klare for konsumering i 2025. Flyselskapets vinkjeller, som er størst i bransjen, har per i dag 2,2 millioner flasker med årgangsvin lagret.

Av vinkjøpene på First Class og Business Class var nesten halvparten – 1,8 millioner flasker – fra Bordeaux-regionen i Frankrike. Bordeaux-viner har alltid blitt verdsatt av Emirates, og rundt 60 prosent av all rødvin på First og Business Class er fra denne regionen.

Emirates kan nå tilby 70 forskjellige viner, champagner og portviner på en gjennomsnittlig dag på alle billettklasser til over 150 destinasjoner.

– Svært få produsenter kan møte de volumene som vi trenger av den kvaliteten vi ønsker. Det ble derfor tidlig besluttet at vi heller går for kvalitet og kjøper mindre kvanta direkte fra vingårdene og produsentene, forteller Terje Grue. – Det er en massiv logistikkoppgave å servere 70 forskjellige viner hver dag over et rutenettverk av vår størrelse. Men det betyr også at våre kunder, og spesielt de som flyr med oss ofte, alltid kan se frem til noe nytt og spennende å smake på.

Emirates utvalgte viner

Emirates har også lagt stor vekt på viner fra Burgund og kjøp direkte fra eksklusive Grand Cru vingårder som Chevalier-Montrachet, Charmes-Chambertin og Echézeaux.
Flyselskapets langvarige relasjoner med vinprodusentene har også gitt Emirates tilgang til noen av de mest sjeldne og eksklusive vinene. Fra Corton-Charlemagne Grand Cru-regionen alene, som anses å være blant de fineste av Burgunds hvite viner, har Emirates kjøpt 2.000 kasser i 2015 – tilsvarende 10% av den totale produksjonen i regionen.
Andre nyere tilskudd til Emirates vinkjeller inkluderer fine italienske viner som Solaia og Ornellaia for First Class og den svært etterspurte vinen Super Tuscan Tignanello som vil bli lagt til Business Class tilbudet i årene som kommer.

Emirates fortsetter å kjøpe fra de største vinproduserende regioner i verden, inkludert Australia, New Zealand, Argentina og Sør-Afrika som skal passe inn i det regionstilpassede vinkartet.

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest