Connect with us

Internasjonalt

Emirates til topps i Skytrax-kåring

Publisert

| Dato:

Emirates har også tre ganger tidligere blitt kåret til verdens beste flyselskap, i 2001, 2002 og 2013, i prestisjetunge SKYTRAX World Airline Awards. I år hentet de også hjem prisen for beste underholdningssystem samt beste flyselskap i Midtøsten.

Undersøkelsen er den største av sitt slag i luftfartsindustrien. Årets utdeling baseres på 19,2 millioner fullførte undersøkelser, dekker 280 flyselskaper og inkluderer flypassasjerer fra over 104 land. Dette er fjerde topp-plassering for Emirates i Skytrax-kåringens 15-årige historie, og selskapet har hentet hjem pris i underkategorier 20 ganger.

– Vi jobber hardt for å tilby den beste opplevelsen uansett hvor vi møter kundene. Vi lytter til kundene og investerer hele tiden i å forbedre våre produkter og tjenester, både på bakken og i luften. Det føles ekstra godt at disse prisene tildeles på bakgrunn av kundetilfredshet, det er en ekstra påskjønnelse for alt det harde arbeidet som ligger bak det vi leverer, sier norgessjef for Emirates, Terje Grue.

Det er tolvte året på rad at Emirates får prisen for beste underholdningssystem. Selskapets iceunderholdningssystem tilbyr nå 2689 ulike kanaler, deriblant det siste innen filmer, humor-serier, live TV, musikk og spill.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest