Connect with us

Norge

Ett steg nærmere sivilutgaven av Hercules-transportfly

Publisert

| Dato:

Illustrasjon_ Loocheed Martin

Illustrasjon_ Loocheed Martin

Lockheed Martin har fått en viktig godkjennelse fra selskapets styre rundt igangsettelsen av sertifisering for den nye sivile utgaven av transportflyet Hercules.

LM-100J er en sivil utgave av det militære transportflyet Hercules C-130J, det samme som det norske forsvaret har i sin flåte.

Dersom alt går etter planen kan det første flyet av den nye sivile utgaven leveres til kunder allerede i 2018. Lockeed starter nå det viktige arbeidet med å få godkjennelse fra det amerikanske FAA for flytypen.

Den militære utgaven C130J fra det norske forsvaret. Foto. Hangar.no

Den militære utgaven C130J fra det norske forsvaret. Foto. Hangar.no

Flyet er i første omgang bereget på markedet i Sør-Amerika med flere kunder i Brasil. Men produsenten håper fraktselskap som opererer i krigsområder, eller terreng som i Afghanistan, Iran, Irak og lignende steder hvor flystriper ofte kan bestå av sandunderlag, vil finne flyet av interesse å kjøpe og å operere.

LM-100J ble lansert av produsenten i 2014 og ble for første gang vist frem for publikum som en større modell under flydagene i Farnborough i Storbritannia denne sommeren.

Forsvars og logistikkselskapet Bravo Industries er første kunden som så langt har lagt inn en ordre på ti fly av denne sivile utgaven.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest