Connect with us

Sverige

EU usikre på om de anker SAS-bot

Publisert

| Dato:

Den Europeiske kommisjonen er usikre på om de vil anke EU-domstolens beslutning om å tilbakebetale 660 millioner kroner til SAS.

Det var i november 2010 at EU-kommisjonen valgte å gi SAS Cargo og SAS en bot på 70 millioner euro, for mistanke om kartellsamarbeide med 11 andre flyselskap.

De andre 11 flyselskapene fikk også bøter i denne saken. Nå har domstolen i EU besluttet at boten ble gitt på uriktige premisser av kommisjonen og selve anklagelsen fra kommisjonen var gitt på for tynt grunnlag.

SAS har hele tiden ment at selskapet er uskyldig i de påstandene som EU-kommisjonen har kommet med.

– EU-domstolens dom er i tråd med SAS’ posisjon og viser at det var riktig av SAS å drive dette spørsmålet videre. SAS kommer nå til å granske dommen for å bestemme seg for hva selskapet skal gjøre videre når det gjelder ulike pågående sivilrettslige prosesser som for en stor del bygger på EU-kommisjonens beslutning, sier sjefjurist Marie Wohlfahrt i SAS i børsmeldingen.

Det er den franske TV-kanalen France 24 som melder at EU-kommisjonen er usikre på om denne saken vil bli tatt opp igjen og om den vil bli anket. En avgjørelse rundt dette skal tas i løpet av den neste måneden heter det i følge en nyhetssending fra kanalen.

 

 

Advertisement

Sverige

Passasjerer måtte evakueres fra SAS-fly etter røyk i kabinen

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Et CRJ-900 fly fra det irske flyselskapet CityJet som flyr for SAS måtte evakueres på Gøteborg Landvetter flyplass i Sverige mandag morgen. Da hadde det blitt oppdaget røyk i kabinen.

I følge  den svenske avisen Expressen skal det ha blitt sendt inn alarm til brann- og redningsetaten på flyplassen ved 09.40 tiden mandag morgen. Flyet skal ha hatt 87 passasjerer samt ansatte ombord som alle måtte evakueres fra flyet og kjøres med buss til terminalen.

Brannvesenet på flyplassen skal ha søkt gjennom flyet med varmesøkende kameraer i jakten på kilden til røykutviklingen skriver avisen. Flyet som skulle til København var i ferd med å takse ut til rullebanen da pilotene fikk indikasjon om røyk i kabinen.

Ved 10.30-tiden var det fortsatt undersøkelser rundt flyet.

 

Les mer

Mest lest