Thomas Cook Scandinavia har nå fullført installasjon av nye HF-radiosendere på sine fly, det for å kunne fly utenom franske flygelederstreiker.

-Vi er lei av at franske flygeledere påfører vårt selskapet store kostnader hver gang de streiker, og det er ofte. Hver dag under slike streiker koster det Thomas Cook rundt 300.000 danske kroner i ekstra utgifter for å fly lange omveier når fransk luftrom er stengt, det blir det slutt på nå sier Torben Andersen som er kommunikasjonssjef i Spies.

Det er spesielt rutene fra Skandinavia til Kanariøyene som blir rammet av streiker i Frankrike.

-Vi har investert rundt 2,3 millioner danske kroner i å få HF-sendere på vår flåte med Airbus A321-fly. Ingen av de seks nyeste flyene hadde dette utstyret montert da de ble levert for ett år siden, men det har vi sørget for nå med denne investeringen. Det gjør at våre fly nå kan fly over Atlanterhavet og dermed unngå fransk luftrom, legger Andersen til. 

Fra Norge er det ruter fra Nord-Norge som kan benyttes på den nye «sjøveien», og fra Danmark blir det ruter fra Aalborg og Billund som kan nyte godt av å unngå franske flygelederstreiker.