FedEx Express med store planer for Kastrup-base

FedEx Express med store planer for Kastrup-base
03.03 09:44 2016

Fraktselskapet FedEx Express åpnet nylig sin nye nordiske base på flyplassen Kastrup ved København. Basen skal fungere som en nordisk hub med feederfly fra Norge, Sverige og Finland.

Åpningen av basen er del av en ny strategi for FedEx som ønsker å befeste sin posisjon i Europa på en langt sterkere måte nå enn tidligere. Selskapet se for seg en enorm vekst og utvikling videre framover.

Valget av København ble tatt etter at selskapet gjorde en grundig undersøkelse på hvor midtpunktet for frakt mellom Nord Amerika og Midtøsten ligger.

I 2015 var det over 370.000 tonn frakt som gikk gjennom fraktterminalen på Kastrup. Den mengden forventer FedEx vil øke kraftig i 2016 og i årene fram mot 2020. Den nye terminalen ved den danske flyplassen er derfor bygget for å kunne ta en stor økning av paller og frakt de kommende årene.

Anlegget til FedEx kan i dag etter åpningen sortere 3300 pakker med frakt hver time, med 18 ukentlige fraktflyvninger inn og ut av Kastrup.  Fraktselskapet har nå 120 ansatte ved basen i København.

I perioden juni 2014 til juni 2015 økte frakt mellom de nordiske landene og Nord Amerika med 22 prosent i forhold til samme periode ett år tidligere. Det er en vekst som FedEx ser vil bare øke i årene framover.

Selskapet satser på mindre feeder-fly fra Kastrup til Gardermoen, Arlanda og Helsinki, frafor å starte opp store fraktoperasjoner ved hver av de nordiske flyplassene, skriver Global Trade og FedEx i en pressemelding.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.