Bjørn Kjos fikk overlevert et minne i form av en skulptur bygget av et vifteblad fra en Rolls-Royce-motor, da Boeing avholdt den tradisjonelle overleveringsmiddagen før første nye fly skal flys hjem til en kunde.

Middagen ble avholdt på en av Seattles beste restauranter med utsikt over deler av byen. Flyprodusenten Boeing ble representert ved Mark Norris som er sjef for europeiske salg i selskapet.

-Vi er stolte over å kunne fullføre ikke bare en men to feiringer av noe som skjer for første gang. Ikke bare har Norwegian mottatt sin aller første Boeing 787-9, men samtidig har selskapet om eier flyet. MG Aviation også mottatt sitt første Dreamliner-fly, det er stort å kunne feire to slike ting på en kveld , sa en fornøyd Norris under middagen.

MG Aviation viste allerede i 2006 stor interesse for kjøp av det som skulle bli Dreamliner-flyet til Boeing. De tre brødrene som eier selskapet med base i New York ønsket  satse på 787 som leasing fly til flyselskap, men ønsket kun å satse på 787-9, ikke 787-8.

Nå har selskapet mottatt sitt første fly, og leid det ut til Norwegian.

Tirsdag lokal tid blir det snorklipping på Pain Field ved Seattle, deretter flyr Norwegian hjem sin første Boeing 787-9 til Oslo.

Bjørn Kjos og Norwegian fikk overlevert en flyhale til minne om leveringen av første flyet. Foto: Hangar.no

Bjørn Kjos og Norwegian fikk overlevert en flyhale til minne om leveringen av første flyet. Foto: Hangar.no