Connect with us

Finland

Finnair får Wi-Fi i alle langdistansefly

Publisert

| Dato:

Det finske flyselskapet Finnair har startet arbeidet med å kunne tilby sine passasjerer trådløst Internett på samtlige fly i langdistanseflåten.

Målet er at samtlige fly skal ha denne tjenesten installert innen utgangen av mai 2017. I oktober i år starter arbeidet med å montere sendere og mottagere på selskapets Airbus A330-flåte.

Fra før har selskapet satt i gang arbeidet med å montere Wi-Fi på kort- og mellomdistanseflyene  , et arbeide som skal være fullført innen utgangen av 2018.

Finnair har valgt å tilby sine forretningsreisende passasjerer å bruke det trådløse nettet gratis, dersom de har Finnair Plus Gold, platinum medlemskap eller OneWorld Sapphire. Passasjerer i økonomiklasse kan kjøpe tilgang til det Internett for fem euro i timen, eller 15 euro for hele flyturen.

Finnair ruller nå også ut sin nye underholdningsportal Nordic Sky Portal på samtlige langdistansefly, fra før har det nye systemet kun vært tilgjengelig på selskapets nye Airbus A350-fly.

 

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest