Connect with us

Finland

Finnair leier flere Airbus-fly

Publisert

| Dato:

Finnair har valgt å innløse en opsjon på flere Airbus-fly hos utleieselskapet BOC Aviation PTE LTD.

Selskapet har nå underskrevet avtalen som ble annonsert 30. desember i fjor og vil få overlevert to nye Airbus A321neo-fly i løpet av vintersesongen 2017/2018.

I følge Financial News kommer disse to flyene som et tillegg til de fire A321 som ble omtalt i avtalen 30. desember i fjor.

Det finske flyselskapet vil få sitt første nye Airbus fly av denne typen i 2017.

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest