Connect with us

Finland

Finnair må utsette A350-rute på grunn av forsinkelser

Publisert

| Dato:

Det finske flyselskapet Finnair må utsette introduksjonen av den nye Airbus A350 på ruten mellom Helsinki og Singapore.

Årsaken er at flyprodusenten Airbus ikke klarer å holde leveransedatoer for den nye flytypen. For Finnair betyr det mellom tre og fem måneder utsettelse på å få flere fly inn i flåten.

Igjen går det ut over selskapets planlagte bruk av den nye flytypen på ruter til Asia.

Finnair er ikke det eneste flyselskapet som sliter med å få nye fly på plass fra Airbus, Cathay Pacific har også måtte utsette introduksjonen av sine nye fly på grunn av forsinkelser. Airbus skylder på underleverandører som ikke greier å levere flyseter og interiør raskt nok for flyene som er i produksjon.

Etter planen skulle Finnair fly med A350 til Singapore fra 5 mai i år, nå er den datoen utsatt til 10. oktober i følge Airlineroute.com.

 

 

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest