Connect with us

Finland

Finnair vil tilby A350 på London-rute

Publisert

| Dato:

Det finske flyselskapet Finnair vil tilby fem flyvninger i uken til London, med sine nye Airbus A350-fly.

Det er fra vinterprogrammets start i oktober at Finnair setter inn Airbus A350 mellom Helsinki og London Heathrow. I sommerprogrammet tilbyr selskapet A350 på utvalgte flyvninger allerede til London, mellom to og fire flyvninger i uken går nå med denne flytypen.

Men nå blir det alvor og en garanti på fem flyvninger  uken fra selskapet.

Fra femte oktober har selskapet dermed erstattet flere Airbus A320-flyvninger med storesøster Airbus A350.

I følge flyselskapet selv er det etterspørselen på mer kapasitet for passasjerer og mye mer frakt som gjør at selskapet øker til et større fly. Samtidig håper selskapet å trekke enda flere reisende inn gjennom sin hub i Helsinki og videre til Asia.

Finnair opererer også Airbus A350 på ruter til Bangkok, Shanghai, Hong Kong, Beijing og Seoul.

Fra første oktober settes også flytypen inn på ruten fra Helsinki til Singapore.

Selskapet hr nå seks slike nye langdistansefly i operativ tjeneste.

 

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest