Connect with us

Internasjonalt

Fire fly fra PIA satt på bakken på grunn av manglende vedlikehold

Publisert

| Dato:

Fire fly tilhørende flyselskapet Pakistan International Airlines – PIA ble fredag satt på bakken med øyeblikkelig virkning. Det er luftfartsmyndightene i Pakistan (CAA) som påla selskapet å ta flyene ut av trafikk.

Flyselskapet selv sier det er nødvendig og planlagt vedlikehold av motorene som gjør at flyene ikke vil være i trafikk for øyeblikket, men i følge sosiale medier skal det dreie seg om utelatt vedlikehold.

Flyselskapet har de neste dagene innstilt alle flyvninger til Gilgit, Skardu, Chitral, Sukkar , Mohinjodorro, Nawab shah, Gwadar, Turbat, Panjgur og Multan, melder Nation Pakistan Today.

Det er ikke første gangen flyselskapet blir tvunget til å sette fly på bakken. Gjennom de siste fem årene har nærmest hele flåten av Boeing 777, Boeing 747 og Boeing 737 stått på bakken i kortere eller lengre tid på grunn av manglende vedlikehold.

Foto: Wikipedia: Aleem YousafIslamabad International Airport

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest