Qatar Airways vil frem til midten av 2017 utvide med 14 nye destinasjoner, fordelt over fire kontinenter. Ekspansjonen omfatter bl.a. introduksjonen av verdens lengste rute mellom Doha og Auckland på New Zealand. I tillegg lanseres nye ruter til f.eks. Chiang Mai og Krabi (Thailand), Seychellene, Windhoek (Namibia) og Lusaka (Zambia).

– Vi er stolte av å være en global aktør og, viktigst av alt, å kunne tilby kundene våre fleksible og praktiske forbindelser slik at vi forblir deres førstevalg. Våre nye reisemål er steder som våre kunder ønsker å reise til, og hvor vi ser muligheten til å yte den beste servicen til en god pris. Vi ser frem til å utvide vårt nettverk ytterligere, og å ønske nye passasjerer velkommen ombord på Qatar Airways, sier Akbar Al Baker, konsernsjef i Qatar Airways.

De nye destinasjonene blir introdusert to år etter åpningen av det nye knutepunktet til Qatar Airways, Hamad International Airport. Flyplassen er en av de mest teknologisk avanserte og moderne i verden, og har nå over 30 millioner passasjerer per år. Målet er å nå 50 millioner passasjerer i 2018.

Nye destinasjoner i Asia og Stillehavsområdet
Qatar Airways starter daglige flyavganger til Auckland (New Zealand) med oppstart 3. desember. Dette blir verdens lengste flyrute og vil bli operert med en Boeing 777. Qatar Airways får da en av de raskeste flyforbindelsene fra Norden til New Zealand.

I desember åpner ruten mellom Doha og Chiang Mai (Thailand) med tre flyvninger i uken, og Krabi får fire avganger i uken fra 6. desember. I tillegg gjenopptar selskapet sine daglige flyvninger til Seychellene fra 12. desember.

Nye destinasjoner i Afrika
Fra og med 28. september introduseres fire avganger i uken mellom Doha og Windhoek (Namibia). Nye ruter mellom Doha og Douala (Kamerun) og Doha og Libreville (Gabon) blir innviet i januar 2017 med tre avganger i uken. Fra sommeren 2017 introduseres en direkterute tre ganger i uken fra Doha til Lusaka (Zambia). Marrakech (Marokko) blir innviet i juli med tre flyvninger i uken.

Nye destinasjoner i Europa
På ITB ble det også annonsert at Qatar Airways ekspanderer i Norden med en ny flyrute til
Helsinki (Finland). Fra 10. oktober 2016 starter selskapet daglige flyvninger fra den finske hovedstaden til Doha med en Airbus A320.

Pisa blir den fjerde destinasjonen i Italia, med oppstart i august. I september starter Qatar Airways å fly tre ganger i uken til Sarajevo (Bosnia) og tre avganger pr. uke til Skopje (Makedonia) fra oktober. Sommeren 2017 gjenåpnes ruten til Nice (Frankrike) med fem avganger pr. uke.

Qatar Airways har nylig begynt å fly til Los Angeles (USA), Ras Al Khaimah (UAE) og Sydney (Australia). Nye ruter åpner til Boston (USA) 16. mars Birmingham (Storbritannia) 30. mars, Adelaide (Australia) 2. mai, Jerevan (Armenia) 15. mai og Atlanta (USA) 1. juni.